Style

Een vrouw, twee kerstavonden, drie stijlen

20/12/2014 11:00

Dames, geef toe, met zo’n zwart kleedje, een zekerheid voor de eindejaarsfeesten, zie je er tijdens de eindejaarsfeesten uit als… iedereen. Steek er dit jaar bovenuit dankzij 3 stijlen waarmee je slechte keuzes vermijdt en déjà-vu outfits omzeilt.

De smoking voor vrouwen, door Saint Laurent.

In 1966 ontketende Yves Saint Laurent een moderevolutie door de smoking voor vrouwen te lanceren. Volgens deze visionair was de smoking voor vrouwen geen mode, maar een stijl. Want mode is vluchtig en stijl is tijdloos. Meer dan 50 jaar later is de smoking voor vrouwen nog altijd hot. Draag hem met hakken of pumps. Je zal er glamoureus en sexy uitzien, zonder er over te gaan. Kies voor een mooie decolleté of gewoon je zwarte, dichtgeknoopte blazer met niets onder. Exclusief voor waaghalzen.

Schitter als nooit tevoren met een glimmende plaatjes

Een paillet, dat klein stukje metaal waarmee stoffen versierd worden, heeft z’n naam gestolen van een Venetiaans goudstukje. Vandaag is de paillet z’n gewicht in goud letterlijk waard. Maar let er toch wat mee op, want overdaad schaadt. Een enkele paillet volstaat dus al er stralend uit te zien! Hier vind je alvast een lijstje waarmee je vast en zeker zult schitteren:

- Klassiek: een paillet onder je blazer. Licht, in de schaduw.
- Gedurfd: de paillet-broek. Enkel als je wil schitteren op de dansvloer.
- Fashion: de paillet-blazer. Met een donker topje. Schaduw, in de schaduw van het licht.
- Hollywood: een paillet-kleed met korte kousjes en pumps om het evenwichtig te houden. Werkt ook zonder rode loper.

De combinatie in combinatie met accessoires.

De combi-broek heeft niet altijd een even goede reputatie gehad. Deze outfit lijkt een risico, maar biedt nochtans een brede waaier aan stijlvolle looks waarmee je verschillende richtingen uit kunt. Kies bijvoorbeeld voor de worker-style: een combinatie van lange mouwen, dichtgeritst, en een riem om de taille mooi te centreren en je silhouet te accentueren. Als accessoires kies je voor schattige pumps en bling-bling juwelen. Overdrijf er wel niet mee, want dan loop je het risico dat je er gaat uitzien als een kerstboom. Je kan ook voor het combo-topje gaan: sexyer, met ontblote schouders. Met een uitgesproken lippenstift zal je er gesofisticeerd uitzien, zonder chichi over te komen. Draag hierbij een flashy handtasje, met pailletten bijvoorbeeld.
We wensen je mooie en vooral stijlvolle nachten toe!