Style

baskets

Missoni en Converse werken al voor de 9de keer samen!

08/10/2014 4:30

We hebben je wel herkend, shoe addict dat je bent! Nog op zoek naar een nieuwe ontdekking die comfort, glamour en elegantie naadloos met elkaar verbindt? Lees dan zeker verder!

Converse draait al decennialang mee. Het geheim achter dat succes? Ogenschijnlijk eenvoudige baskets moeten in de eerste plaats comfortabel zitten en minstens zo hard opvallen door hun opvallende kleuren.
Mike Converse richtte zijn bedrijf in 1908 op en al snel vonden zijn schoenen hun weg naar de Amerikaanse basketbalpleintjes. De Converse All Star was het favoriete schoeisel van boomlange spelers omdat de zool haast onverwoestbaar leek. In 1917 schakelde Converse de NBA-ster Chuck Taylor in om als ambassadeur te fungeren, een taak die hij met verve vervulde! Als dank kreeg Chuck zijn eigen schoen, eentje die tot op de dag van vandaag bestaat.

Converse bleef al die tijd hip en gewild. Denk bijvoorbeeld maar aan James Dean die er niet eens aan dacht om zonder Converse op de set van ‘Rebel Without A Cause’ te verschijnen. Of anders Kurt Cobain wel, die begin jaren negentig zweerde bij Converse. Tegenwoordig wordt Chris Brown regelmatig in Converse gespot, net zoals de actrice Kirsten Stewart. Die gaat zelfs nog een stapje verder door zowaar Converse te dragen op de rode loper!

Tegenwoordig is het gamma op zijn zachtst gezegd uitgebreid. Er bestaan Converses in elke denkbare hoogte, kleur, print en stof. Er worden zelfs lederen Converses gemaakt!
Net omdat de baskets van Converse zo eenvoudig zijn, vormen ze het gedroomde product om te customizen. Elk jaar verschijnt er wel een nieuwe reeks in beperkte uitgave, kwestie van de fans op hun wenken te bedienen. Die limited edition-strategie loont, getuige de samenwerkingen met prestigieuze merken zoals Maison Martin Margiela, Stussy en… Missoni! In het geval van Missoni is het nu zelfs al de negende keer in vier jaar tijd dat beide merken samenwerken. De klik is er, laat dat duidelijk zijn.

Het Italiaanse Missoni is bij het grote publiek vooral bekend van de zigzaglijnen, golven en andere geometrische prints. Deze keer levert Converse X Missoni niet minder dan zes nieuwe modellen op die onmiskenbaar de stempel van het haute couture-merk dragen.
De zes modellen zijn sinds deze maand verkrijgbaar via de e-shop van Converse. Je betaalt er tussen de 60 en 80 euro voor, een koopje eigenlijk!

Schoenen die comfort, glamour en elegantie verenigen… Dat moet wel Converse X Missoni zijn! #whatdidyouexpect