Style

Dries Van Noten

Dries Van Noten inspireert kunstminnend Parijs!

11/09/2014 7:14

Staat er dit weekend een citytrip naar Parijs op het programma? Breng dan zeker een bezoekje aan het Musée des Arts Décoratifs! In de modestad bij uitstek heeft ‘onze’ Dries Van Noten een eigen tentoonstelling gekregen, eentje die je niet mag missen!

De doorgaans erg discrete Dries Van Noten licht in de expo meer op dan een tipje van de sluier. Hij nodigt ons uit om kennis te maken met zijn wereld, zijn omgeving en inspiratiebronnen.

Is mode niet meteen je ding? Geen probleem! De tentoonstelling is niet enkel opgezet voor diehard fashionista’s en belicht Dries Van Noten op verschillende manieren. De expo heet niet toevallig « Inspirations »: Dries Van Noten bewijst dat hij meer in zijn mars heeft dan kwalitatieve kledij alleen.

We maken samen een reis doorheen de tijd en dwars door verschillende landen. Van de jaren vijftig en militaire uniformen tot Spaanse torero’s, de hippiejaren, Bollywood, de Britse punkbeweging, Afrika en het verre oosten. Van Noten heeft enkele jeugdherinneringen meegebracht, zoals musicalfragmenten, filmscènes, foto’s en Franse en internationale kunstwerken. We dringen als het ware door in de geest van de ontwerper!

Zin in een cultureel ommetje?

‘Inspirations’, nog tot 2 november 2014 in het Musée des Arts Décoratifs in Paris

107, Rue de Rivoli – Parijs

http://www.lesartsdecoratifs.fr

Een tikkeltje Belgitude kan nooit kwaad in hartje Parijs! #whatdidyouexpect