Style

Birkenstock

Birkenstocks are back

24/05/2014 12:44

Ook al doet de look van de klassieke Birkenstock pijn aan de ogen, toch kunnen we niet blind blijven voor het unieke comfort ervan. Op vakantie, vooral tijdens lange wandelingen onder de zon, haalt de Birkenstock het met voorsprong van de sandalen met plateauzolen of hakken. Het is niet voor niets dat ze de bijnaam “De sandaal van de toerist” kreeg.

Maar… deze zomer mag je je verwachten aan een invasie van Birkenstocks in alle soorten. Want op de podia van de Fashion Weeks is het net alsof we terug in de nineties zijn: Birkenstocks zijn baas!

Een witte zool voor Marc Jacobs, een strik van sierspijkers bij Isabel Marant, voering bij Céline, minimalistisch voor Philosophy, met kousen voor de ene, met lak voor de andere: de Birkenstock verovert elke modeshow. Van een onverwachte comeback gesproken…

Om deze wederopstanding te promoten, lanceerde Birkenstock een campagne met Ashley Olsen die ze zwierig combineert met een gescheurde boyfriend jeans en een lederen jacket. “Birkenstocks are back (and they’re chic!)”, zo laat het merk weten. En als je weet dat Kate Moss al gefotografeerd werd met Birkenstocks, dan is het succes verzekerd!