Sound

Coeur de Pirate

Coeur de Pirate verovert harten

16/04/2014 1:48

Na 2 albums in het Frans verrast de Québecse Béatrice Martin, aka Coeur de Pirate, vriend en vijand met herwerkte versies van Angelsaksische hits. De naam van dit huzarenstukje? “Trauma”, gebaseerd op de naam van de televisieserie waarvoor het de soundtracks aanlevert.

Elk seizoen worden de soundtracks van de serie, een soort Québecse versie van Grey’s Anatomy, toegewezen aan een rijzende ster. De kleine getatoeëerde blonde volgt onder andere Martha Wainwright en Ariane Moffat op en daar zal ze niet om treuren.

Coeur de Pirate coverde eerder al nummers van hedendaagse bands zoals The National, Patrick Watson, Bon Iver en Amy Winehouse. Maar ook klassiekers van onder meer de Rolling Stones, Kenny Rogers, Lee Hazlewood en Nancy Sinatra nam ze al onder handen.

Onze favoriet? “You Know I’m No Good” van Amy Winehouse, dat ons hart verovert vanaf de eerste noot! Wij blijven er alvast naar luisteren tot ze weer met een album naar buiten komt dat ze zelf geschreven heeft. Waarschijnlijk begin 2015…

Coeur de Pirate die The National en Bill Withers zingt? What did you expect!