Sound

Die Antwoord

Het Zuid-Afrikaanse Die Antwoord schakelt een versnelling hoger en werkt voor Dior!

01/09/2014 4:25

Die Antwoord heeft de soundtrack verzorgt van de nieuwe reclamespot van Dior. Die samenwerking hadden we in onze stoutste dromen niet durven bedenken!

Yo-Landi, echte naam Anri Du Toi, is een klein fel platinablond punkpoppetje (ze meet niet eens 1,6 meter) dat klinkt alsof ze constant helium inademt. Haar compagnon Ninja, Watkin Tudor Jones, is de even stoere als arrogante mannelijke helft van het duo. Als je hen samen ziet, lijken ze amper bij elkaar te passen. En toch scoren ze internationaal al geruime tijd als Die Antwoord.

Sinds 2008 heeft Die Antwoord zijn handelsmerk gemaakt van vulgaire teksten, graffiti en bling-bling, doorspekt met de nodige relletjes. Er zit wel een boodschap achter: Die Antwoord wil – hoe raar het ook klinkt – zijn fans opvoeden. Luisteraars moeten zich er van bewust worden dat de vrouw bijvoorbeeld meer is dan een lustobject, of dat we aan dit tempo niet kunnen blijven consumeren. Anders gezegd: slaan met hun look, videoclips en houding, zalven met de inhoud van de nummers. Dat is ook David Lynch opgevallen, die zich maar wat graag fan van het duo noemt.

Wanneer David Lynch uit de kast komt, volgen anderen al snel. Zoals nu Dior, dat voor het oncoventionele imago van Die Antwoord koos, voor de seksuele spanning die er haast constant rond Ninja en Yo-Landi hangt en uiteraard ook omdat Die Antwoord ondanks het succes altijd underground is gebleven. De perfecte mix voor de promotie van het Dior Addict-gamma!

Je hebt het goed gehoord: Die Antwoord verzorgde de muziek van de nieuwe reclamespot van Dior! #whatdidyouexpect