Sound

Woodkid_Pharrell

Woodkid neemt “Happy” van Pharrell Williams onder handen. Melancholie alom!

25/09/2014 10:07

“Happy” van Pharrell Williams kreeg dit jaar de hele wereld aan het dansen en toverde bij duizenden minstens een glimlach op het gezicht. Geen wonder dat het de voorbije maanden een van de meest beluisterde liedjes op aarde was. “Happy” was wekenlang een muzikale ode aan de vreugde. De beste manier om de dag goedgemutst in te zetten, zelfs wanneer je toevallig met het verkeerde been uit bed stapte.

Het ondenkbare is nu toch gebeurd: “Happy” heeft een triestige remix gekregen. Woodkid heeft het onmogelijke voor elkaar gekregen en het meest opbeurende liedje van het jaar getransformeerd in een mellow melancholische song. De Fransman Woodkid, echte naam Yoann Lemoine, nam de uitdaging aan en leverde prachtwerk af.

Zijn techniek is poepsimpel: vertraag het tempo, pas zo weinig mogelijk aan en strooi kwistig rond met violen en piano’s. Bingo! De tekst is precies hetzelfde gebleven, en toch blijf je als luisteraar met een heel ander gevoel achter. ‘Sad’ Happy mag je niet aan je voorbij laten gaan. Zeker beluisteren!

“Happy” wordt “sad” in de handen van Woodkid. Zelfs de mondhoeken van eeuwige optimist Pharrell Williams zouden hiervan verticaal gaan hangen. #whatdidyouexpect