Sound

Eden. Een wervelend verhaal over French Touch en Paris by night

30/11/2014 10:00

French Touch is de muziekstroming die in de nineties in Frankrijk ontstond en house muziek een swingende disco-touch gaf. Je kent deze stijl dankzij grootheden als Daft Punk, Air, Alex Gopher, Étienne de Crécy, Dimitri from Paris, Laurent Garnier, Saint-Germain en Supermen Lovers. Om er maar een paar te noemen.

Paul daarentegen, zegt u waarschijnlijk niets. Deze jonge DJ was dé ster van de vele garage party’s in Parijs tijdens de gloriejaren van de French Touch. In feite is hij de broer van regisseur Mia Hansen løve. Sven Løve, aka Paul, was de stichter van het duo ‘Cheers’ en resident-dj van de elektronisch geladen “Respect du Queen” party’s.

Eden vertelt de duizelingwekkende, gevaarlijke, euforische en vooral kortstondige rise & fall van Paul. Hij is 17, stort zich keer op keer in relaties die op niets uitdraaien en schuimt de grote elektro-clubs van Parijs af. Maar zijn pijlsnelle opmars wordt al snel tot een abrupt einde gebracht.

Een pakkende film die je meeneemt naar het Parijse nachtleven van de jaren 90. Toen French Touch hoogtij vierde in La Ville Lumière.

Genre: Dramedy

Regisseur: Mia Hansen løve

Cast: Félix De Givry
Laura Smet
Pauline Etienne
Vincent Macaigne
Vincent Lacoste
Golshifteh Farahani
Greta Gerwig