Hot Spots

les petites gouttes

Zin in een citytrip? Recht naar het station!

02/06/2014 5:00

En de winnaar in de categorie “Arty-hippe plaatsjes in Parijs” is… “Petittes Goutes”. Een bar-bistro-toonzaal-concertzaal gesitueerd in het 18de arrondissement in het oude postkantoor van de douane, grenzend aan de spoorwegen die naar het Noord station voeren. Onverwacht?

Deze artistieke plaats omringd door groen bezoek je niet alleen voor de majestueuze schotels of om een verfijnde warme wijn te degusteren in een ultra comfortabele zetel. Neen, je kan je ook laten meeslepen op de het ritme van groove en gipsy jazz. Of je laat je verwonderen door de prachtige fototentoonstellingen en kolderieke beelden. Het ene moment zit het er vol met Dita Von Teese aspiranten die met hun hoge hakken showen, het andere doen de pioniers van de nieuwe muziekscène iedereen swingen in de meest vintage ruimte van Parijs.

Eenmaal je deze ongewone plaats met gedempt licht en designmeubelen betreedt, zal je nog maar naar een iets verlangen: terugkomen. Elke avond van de week. Of op zondagochtend, voor een ”rustieke brunch”.

Aan de dagelijkse sleur ontsnappen in een buitengewone bistro in een oud postkantoor van de spoorwegen… What did you expect?

Les Petites Gouttes
12 esplanade Nathalie Sarraute
75018 Paris
Metro: Marc Dormoy/La Chapelle
Tel: 01 42 05 20 83 / 06 46 76 41 96