Drinks

Chose

Chose, de verfrissende cocktail van René Lacoste.

04/08/2014 3:23

René Lacoste ademde zijn hele leven lang sport uit. Hij was niet alleen een gevierde tenniskampioen, hij was ook nog eens getrouwd met een golfkampioene. De oprichter van het merk-met-de-groene-krokodil (die enkele jaren geleden spijtig genoeg afgevoerd werd) was niet alleen verzot op sport, hij kon ook niet zonder zijn Schweppes!

In 1967, op het golfterrein van Chantaco in Saint-Jean-de-Luz, vond René de Chose uit, een cocktail die bestond uit een half glas Schweppes Indian Tonic en evenveel pompelmoessap. Deze perfecte mix tussen frisheid en bitterheid blijft tot op heden hét drankje om op de green te drinken.

Ondertussen zijn er heel wat variaties bijgekomen op deze mythische cocktail. Bij de Machin is het pompelmoessap vervangen door sinaasappelsap. Een Truc bestaat uit één derde gin, één derde Schweppes Indian Tonic en één derde pompelmoessap. De Machin Truc tenslotte vervangt het pompelmoessap door sinaasappelsap en voegt gin toe. Uiteraard mag Schweppes Indian Tonic ook hier niet ontbreken. Ze hebben misschien niet veel tijd gestoken in de namen van de cocktails maar gelukkig maken de frisheid en de smaak van de drankjes alles goed.

René Lacoste is de atleet van de groene krokodil , maar wist je dat hij ook achter de cocktailbar zijn mannetje stond?