Drinks

Gin tonic

14 juni is Wereld gin-dag. Hoog tijd voor een smakelijke gin-tonic!

13/06/2014 2:39

Mojitos, caipirinha’s en cosmo’s hebben afgedaan. Tegenwoordig is het al gin wat de klok slaat!

Gin is de rijzende ster aan het firmament, in de supermarkten, trendy bars en thuis in de zetel. Hey, er openen zelfs speciale bars die niets anders dan gin serveren.

Massimo Verhaeghe, Brand Ambassador van Schweppes, weet er alles van: “Whiskey heeft zijn tijd gehad, net zoals vodka. Maar zoals gin nu scoort, dat hebben we nog nooit gezien!”

Waarom gin zo populair is? Omdat het een ervaring is, variatie biedt en tegelijk verfrist natuurlijk. Doe er zeste van citroen bij, sinaasappel of komkommer en je lest je dorst op meesterlijke wijze. Peper en gember zorgen dan weer voor een sensuele toets. Je ziet, gin heeft vele gezichten. De bekendste namen? Met een Hendrick’s doe je niets fout, net zoals Bombay East of Sipsmith.

De voorbije vier jaar is 14 juni Wereld gin-dag en steeds meer liefhebbers nemen er aan deel, al was het maar door zelf een glas te drinken.

Je voelt ons al aankomen: gin is op z’n best met een stevige scheut tonic erbij. Niet de eerste de beste, maar een Schweppes Premium Mixer. De smaak kies je zelf, van roze peper, gember en kardemom tot laveldel en oranjebloesem.

Dacht je alles te weten over gin? Bij elke slok leer je iets nieuws bij, let op onze woorden! #whatdidyouexpected