Buzz

Vangt je boekenkast stof? Deze bladwijzer moedigt je aan om verder te lezen!

30/10/2014 9:30

We bevonden ons allemaal minstens één keer in deze situatie: we begonnen enthousiast aan een nieuwe, meeslepende bestseller, om de laatste tientallen pagina’s van het boek wekenlang ongelezen links te laten liggen. Uitgeverijen beschikken nu over een gloednieuw wapen om hun producten sneller uitgelezen te krijgen. Wat dat wondermiddel precies is, lees je zo dadelijk…

De uitgeverij Penguin Books heeft een intelligente bladwijzer uitgevonden! Het hebbeding luistert naar de naam “Tweet for a read” en bestaat uit een microchip, een chronometer en een lichtsensor. Verder kan “Tweet for a read” verbinding maken via wi-fi. Wat dat allemaal met elkaar te maken heeft?

“Tweet for a read” zal eenvoudigweg een tweet versturen naar je laptop of mobieltje om te verwittigen dat je favoriete boek nu wel echt lang genoeg onaangeroerd in de kast ligt. De lichtsensor onthoudt het allerlaatste moment waarop het boek geopend heeft, houdt de tijd netjes bij en waarschuwt op formele wijze. Het bericht gaat namelijk verder dan een eenvoudig “Hé, kom weer lezen!” maar is geschreven in de stijl van je favoriete auteur! Je kiest zelf tussen pakweg José Samarago, Nietzsche of Vinicius de Moraes. Je krijgt op je donder, maar wel op literair verantwoorde wijze!

Spijtig genoeg, je hoort ons al van ver aankomen, moeten we nog een tijdje geduld uitoefenen voordat de bladwijzer bij ons op de markt komt. Momenteel is de bladwijzer enkel te koop in Brazilië, vandaar de keuze voor Samarago en de Moraes. Misschien dat Herman Brusselmans zich aangesproken voelt, Tom Lanoye of – waarom niet? – Stromae of Arno?

Boeken krijgen binnenkort hun eigen alarmklok! #whatdidyouexpect