Buzz

Amnesty International

De nieuwe campagne van Amnesty International doet stof opwaaien!

04/09/2014 6:03

Iggy Pop die met een uitgestreken gezicht verklaart dat « Justin Bieber de toekomst van rockmuziek is ». Zijn we plots in een parrallel universum terecht gekomen? Of heeft Iggy zijn verstand verloren? Amnesty International koos voor zijn nieuwe campagne voor zwarte humor. En dat allemaal om het bloedserieuze onderwerp marteling aan te snijden.

We zien onder andere charismatische figuren zoals Iggy Pop, de dalai lama en Karl Lagerfeld die allemaal uitspraken doen die je nooit van hen zou verwachten. Die van Iggy Pop kende je al, maar wat van Lagerfeld? « Het Hawaïaanse hemd en teenslippers zijn het toppunt van elegantie. » De dalai lama doet er nog een schepje bovenop. « Een man die op zijn vijftigste geen Rolex bezit, heeft zijn leven verspild. »

Stuk voor stuk uitspraken die er alleen maar hadden kunnen komen onder zware marteling, zo stelt Amnesty International. « Martel een man en hij vertelt je eender wat. »

De campagne slaat aan: amper vier uur na de lancering van de beelden werden ze op Facebook al meer dan 3000 keer gedeeld.

De Belgische campagne van Amnesty International geeft je stof tot nadenken! #whatdidyouexpect